Penttilän Maito Oy
Puhtaassa luonnossa – puhtaasti tuotettua.

Tarina

Ilmakuvia 1960-luvulta 2010-luvulle. Paljon on tilallamme asioita tapahtunut. Linkki viljelyskarttaan vuodelta 1916 >>

Olemme Päivi ja Kari Hänninen ja tilamme sijaitsee Hankasalmella Hankaveden rannalla. Aloitimme tilan pidon Karin kotitilalla vuonna 1993 jatkaen Karin vanhempien työtä. Silloin parsinavetassa oli 16 lehmää ja 10 hiehoa. Olemme vuosien mittaan kasvattaneet tilakokoa laajentamalla parsinavettaa, kunnostaen peltolohkoja, ostamalla ja vuokraamalla lisää peltoa sekä uusimalla koneita. Perheen viisi lasta syntyivät 1990 -luvulla. Noina vuosina elämä oli aika työntäyteistä. Yrittäjäuramme suurin investointi tapahtui vuonna 2014, jolloin 46 lehmän parsinavetasta siirryimme kahden lypsyrobotin pihattoon. Yritysmuoto muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2019.

Viljelysuunnittelua näillä seuduilla on tehty jo vuonna 1916. Lehtoniemi on Karin isän kotipaikka, josta hän perheineen muutti viereiselle Penttilän tilalle 1964. Nykyään viljelemme myös Lehtoniemen peltoja.

Tilalla on metsää noin 100 ha. Sitä hoidetaan pienikuvioisilla hakkuilla.

Maanviljely ja lypsykarjan pitäminen ovat mielestämme mielenkiintoista työtä. Viljelyssä riittää haasteita, koska kasvukaudet saattavat olla hyvinkin erilaisia. Viimeisin investointi on energian tuottaminen osaksi aurinkopaneeleilla.

Kari on ollut mukana paikallisen tuottajajärjestön toiminnassa ja Päivi on liikuttanut hankasalmelaisia naisia ja miehiä jumppasaleilla. Lapset perheineen ja erityisesti lastenlapset tuovat elämäämme paljon uusia asioita, joista emme ilman heitä tietäisi mitään.

PENTTILÄN MAITO OY | Mustamäentie 232b, 41520 Hankasalmi | Puh. +358 40 7605 770